Experiment nemtesc: 120 de persoane vor primi 1200 de euro lunar

In plina pandemie nemtii se tin de experimente: vor sa dea cate 1200 de euro la 120 de persoane, fara sa lis e ceara nimic, adica fara sa munceasca. Pentru echilibru se ia si un esantion de peste 1.380 de persoane care nu vor primi nimic. Experimentul germanilor vrea sa stabileasca daca este posibil sa se acorde bani celor saraci si fara munca, dar si fara asigurari. De mult se tot vrea asa ceva in Europa, au incercat parca norvegienii, in Elvetia a avut loc un referendum [ esuat ], acum e randul Germaniei sa vada daca asta ar ajuta cumva tara. Evident ca aici intervine partea cu cetatenia, oare emigrantii pot beneficia si ei de banii astia si sa stea acasa?

Experiment nemtesc: 120 de persoane vor primi 1200 de euro lunar

Institutul German de Studii Economice a facut rost de o finantare si repede s-a pus pe treaba, a ales 120 de persoane fara venituri sau cu venoturi si le-a dat cate 1200 de euro pe luna, pe un timp limitat. Sociologii vor sa vada ce vor face acestia. Acum sa ne intelegem bine, 1200 de euro pentru o tara ca Germania nu inseamna decat nistre bani care te situeaza putin peste pragul saraciei, asa ca probabil o parte dintre cei selectionati vor continua sa munceasca, pentru a-si asigura un trai mai bun.

Exista si o gramada de dezavantaje ale proiectului initiat de Institutul German de Studii Economice: cel mai mare pericol il aduce inflatia, mai multi bani pe piata, evident ca preturile cresc. Sau NU. Mai grav insa mis e pare diminuarea bugetului de stat, pentru ca evident banii astia trebuie luati de undeva. Cred ca va trece si asta pe langa nemti, cum au trecut si astfel de idei socialiste. Nu este ceva viabil, cel putin NU intr-o tara unde imigrantii sunt asa de multi, iar saraci din randul lor, cat cuprinde.

Experimentul finlandez care a durat doi ani si unde se ofereau de la stat 500 de euro lunar celor ramasi fara munca, a dus la concluzii nu tocmai concludente. Somajul nu a scazut in Finlanda, deci numarul celor ce isi cautau un loc de munca, fara sa gaseasca insa, a ramas cam la fel. In aceasta perioada si americanii dau bani gratis celor aflati in dificultate. DA, ceva ar trebui facut ca sa nu avem oameni sub limita saraciei, doar ca este o problema: o mare parte dintre cei aflati in aceatsa zona, nu prea sunt capabili sa iasa din ea [ din saracie ]. Adica statele sunt puse sa aleaga intre pragmatism si filantropie.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.