Numarul de imbolnaviri cu COVID in scadere in Romania

In zona noastra se parfe ca fie se fac mai putine testari, fie chiar a scazut numarul de infectari cu COVID-19, cel putin asa arata graficele. Numarul mare de internati la terapie intensiva ne arata ca nu a trecut greul, cat tine de numarul de decese, nu o sa le comentez pentru ca evident nu avem facute autopsii. Eu zic ca e destul de clara treaba daca omul suferea printre altele de insuficienta respiratorie datorita pandemiei. A, ca au contribuit si comorbilitatile la asta, este mai mult decat plauzibil. Important mi se oare ca s-a reluat cat de cat circulatia, desi eu vin dupa 14 zile de carantina.

Numarul de imbolnaviri cu COVID in scadere in Romania

Daca la un moment dat erau peste 10 mii de cazuri, acum suntem sub 2000. Alta discutie este cu noua tulpina, cea care a speriat o lume intreaga. Nu stiu daca numarul scazut de noi infectari este datorat numarului mai mic de testari si a numarului oarecum crescut de asimptomatici sau pur si simplu am cam invatat sa ne protejam. Mai grav mi se pare ca nu scad pe masura si numarul celor tratati la ATI.

Vaccinarea avanseaza anevoios, dar sa speram ca pana in vara vor fi suficient de multe persoane vaccinate ca sa vedem o imbunatatire reala a situatiei si la ATI. Pe de alta parte stim deja ca vaccinarea nu te imunizeaza pe termen lung, asa ca poate nu e cazul sa fim prea optimisti. Ramane de vazut care va fi rezultatul acestor bani investiti in AstraZeneca, Pfizer-BioNTech sau Moderna. Israelul se apropie de 50% numar de persoane vaccinate, probabil ca de la ei vom avea curand si un rezultat pertinent despre eficienta, poate chiar si studii legate de fiecare tip de vaccin in parte.

Pana acum in Romamnia au fost 728.743 de persoane infectate cu coronavirus, la mine in familie avem deja un decedat, fata mea si ginerele au fost depistati pozitiv dar asimptomatici in ianuarie, anul trecut la final o verisoara din UK a fost si ea pozitiva si a trecut cu bine peste, iar din familia unui prieten bun s-au stins trei persoane, inclusiv el. Asadar nu mai pot spune ca nu stiu persoane afectate, ba chiar stiu cazuri care s-au terminat tragic.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.