Populația Bucureștiului pe sectoare

Populatia Bucurestiului este in contiuna crestere, dar nu toate sectoarele sunt pregatite sa primeasca noii locuitori. in marea lor majoritate sunt cei veniti la scoala – facultate – sau la munca. Asadar hai sa analizamcare este populatia Bucureștiului pe sectoare: cei mai multi bucuresteni sunt in Sectorul 3, urmat de Sectorul 6. In cele doua gasim aproape jumatate dintre cei care locuiesc in capitala, sau daca adaugam si Sectorul 2, unde traiesc – sau sunt inregistrati 15,5 % dintre cei cu buletin de Bucuresti, am depasit 50% din populatie. Urmeaza Sectorele 4, 5 si 1. Era oarecum evident ca in nordul capitalei, unde avem si asa numita protipendada avem mai putini locuitori, doar 11.6% sau 194608 locuitori.

Populația Bucureștiului pe sectoare

Cel mai aglomerat sector al Bucurestiului este asadar cel care poarta numarul 3, aici traiesc 473.114 locuitori pe o suprafata de 32 km². la polul opus se gaseste Sectorul 1, cu doar 238,217 locuitori desi are o suprafata mai mare, de 67,5 km². Sectorul 2 are cam aceiasi suprafata ca si al doilea, 32 km² dar aici isi au resedinta 362.609 locuitori.  Cel mai mic sector al capitalei este cel cu numarul 5, avand doar 30 km² dintr-un total de 234 km².

In Sectorul 4 care are o suprafata de 34 km² avem 287.828 locuitori si in Sectorul 6 gasim restul populatiei, adica 367.760 locuitori. Cea mai mare densitate este al treilea, dar datorita suprafetei sale ceva mai jos in clasament. Din punct de vedere economic nu am sa fac o statistica – pentru ca desi ar fi interesanta, ea nu ne da niciun indiciu – indicator. Acolo unde sunt inregistrate cele mai mari entitati economice de fapt nu avem decat sedii – daca s-ar muta maine capitala in alt oras, ele ar „emigra” odata cu aceasta schimbare.

Din toata Romania este evident ca Bucureștiul are cea mai mare poulatie, urmat de Iasi si Cluj, a caror pozitie se modifica de la un recensamant la altul. Oricum ar fi, avem destule orase in Romania cu peste 200 de mii de locuitori, ultima actualizare fiind din 2022, ceea ce este o estimare destul de exacta a populatiei, inclusiv a celei din capitala. Tot statistic vorbind, populatia urbana reprezinta peste 55% din total, ceea ce poate genera diverse discutii: o fi bine, sau din potriva nu o fi? Faptul ca multi bucuresteni s-au mutat in comunele limitrofe din Ilfov pentru a trai la curte – cum se spune, o gradina mai mare si dezavantajul strazilor asfaltate si a lipsei de canalizare centrala, spune mult despre ce-si doresc romanii azi.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.