Primele doze de Remdesivir ajung in Romania

Prima transa din cele 25.157 de flacoane de Remdesivir destinate Romaniei pin proiectul european de combatere a pandemiei ca sosi curand in tara. Initial in aceasta saptamana vor veni doar  6.026 flacoane Remdesivir [ Veklury ], ele fiind suficiente pentru administrarea la cel putin 1.200 de pacienti cu COVID-19. pentru cine nu stie, sunt necesare 5 flacoane pentru un pacient, deci in total vor beneficia de acest suport peste cinci mii de romani. Sa speram ca si efectele vor fi cele scontate, pentru ca pana azi niciun tratament nu s-a dovedit 100% eficient. Mai mult, tari precum Rusia sustin ca au deja un vaccin valabil, desi alte surse sustin contrariul.

Primele doze de Remdesivir ajung in Romania

Un taratemnt pentru COVID-19 nu a fost creat si testat cu 100% sanse de vindecare, bine e putin exagerat procentul, dar se intelege ce vrem sa spunem. Am explicat intr-un articol anterior de ce ne imbolnavim de COVID, dar avem simptome diferite. Vestea buna este ca la inceput de saptamana avem ceva mai putine cazuri noi. Sa fie din cauza numarului mai scazut de testari sau deja sunt sanse sa avem o scadere permanenta?

Vestea mai putin buna legata de dozele de Remdesivir este ca urmatoarea transa va sosi abia in septembrie, in data de 11, iar a treia in octombrie. Ultima transa va fi alocat ain functie de numarul de cazuri din Romania. Tratamentul cu acest medicament va fi asigurat in Uniunea Europeana si UK pentru circa 30.000 de persoane. Am putea spune ca Romania este unul dintre beneficiarii favorizati al primului tratament autorizat de Comisia Europeana.

Asa cum se poate observa, site-ul nostru sustine preventia, incurajeaza lumea sa poarte masca pentru a se proteja pe ei si pe cei din jur. Stim ca nu este comod, dar ganditi-va ca sunt zone in lume unde masca este purtata de zeci de ani ca mijloc de a te proteja de poluare. Asa ca zicem noi, e un pret mic platit pentru a nu ajunge intr-o situatie fara iesire.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.