Ce restrictii de calatorie mai sunt in vigoare pentru romani

Stim cu totii ca luni numarul de cazuri declarate pozitive este de obicei mai mic, datorita in mare parte numarului mai redus de testari. In acest context anumite tari din Eurpa au interzis accesul romanilor, printre cele mai noi astfel de decizii au luat Belgia si Cehia. In ultima ar fi trebuit sa plece la Turneul de la Praga si Simona Halep, care se pare ca nu va mai participa la acest turneu de tenis. In Belgia insa s-au luat masuri ceva mai blande, in functie de judetul de unde vii – aici se naste intrebarea cum vor verifica exact, pentru ca multi au domiciliul intr-un judet dat stau in altul, fara viza de flotant – deci in functie de regiunea tarii de unde sosesti esti primit sau nu la Bruxelles.

Ce restrictii de calatorie mai sunt in vigoare pentru romani

Stim deja ca cetatenii romani care vor sa se opreasca in Ungaria nu o pot face decat daca au un test COVID negativ, altfel intri in carantina 14 zile. Tranzitul justificat este insa admis in regimn permanent, cu obligatia de a parasi tara in termen cat mai scurt – 24 de ore. Pentru a intra in Belgia, romanii din zonele rosii vor trebuis a aiba un test molecular PCR negativ. Reamintim ca tari precum Ciprul, Lituania, Finlanda sau Danemarca nu permit accesul romanilor in tara lor.

Tarile precum Marea Britanie sau Irlanda impun carantina de 14 zile pentru romani. La fel sta situatia si in Norvegia sau Elvetia. Puteti gasi o lista completa pe site-ul Mediafax, actualizata periodic. Credem ca pana la finalul acestui an cam asa o sa stea situatia, nu neaparat pentru romani, ci pentru tarile unde numarul de cazuri este ridicat. Sa speram ca saptamana aceasta, care a inceput mai bine, pe baza trendului usor descrescator al numarului de cazuri noi depistate, Romania va iesi din zona rosie si galbena, pentru a nu ne vedea blocati in tara.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.