Promisiuni electorale pentru credului

Daca tot e campanie electorala si trebuie sa amagesti poporul cu ceva, de ce sa nu promiti marea cu sarea? Asa se face ca uite exact acum, au refacut calculul legat de cosul minim de consum in Romaia si au decis ca de la anul, nu de maine, nu de ieri, sa tina cont de el cand se stabileste salariul minim pe economie. Adica cum? Ai descoperit ca pentru un trai decent ai nevoie de minim 4.383 de lei pe luna, adica cam 1000 de dolari, dar tu o sa dai 300? Asa tii cont? O sa dormi mai bine noaptea acum ca stii ca un roman traieste cu 1/5 din cat ar avea nevoie?

Promisiuni electorale pentru credului

Azi conform Institutului Naţional de Statistica un roman singur ar avea nevoie de 2.500 de lei pentru a trai decent, asa zic ei. Asta daca nu stai in Bucuresti si ai de platit chiria de minim 500 de lei pe camera sau 1200 pe garsoniera sau apartament! Minim, nu mediu! Asadar o sa vezi ca in loc de 2200 brut, o sa faca netul 2500 minim pe economie? Adica vor sa ne pacaleasca ca din 2021 cel mai mic salariu in Romania va fi de 4500 lei? Sa ii spuna asta lui Mutu, cand o mai juca la Chelsea.

Calculul asta in care o familie cu doi copii ar avea nevoie de cam 7 mii de lei pe luna a mai fost facut, singura concluzie e dureroasa, anume ca traim ca vai de noi. Atat, nu o sa vedem noi prea curand un trai decent pentru majoritatea romanilor care muncesc, ca despre cei de la tara, sau care nu-si pot gasi de munca, despre aia nici nu ai ce discuta. Tara in care majoritatea celor din mediul rural au toaleta in curte, canalizare ioc, dispensar sau scoala cat de cat omeneasca in localitate lipsa, ei bine in astfel de tara nu vad decat promisiuni electorale.

Cata inima sa ai sa publici astfel de statistici din care sa reiasa ca traim in saracie si apou sa dormi linistit? Sau sa te intrebi de ce pleca romanii sa munceasca in strainatate si nu se mai intorc acasa decat de sarbatori. Cosul minim al romanului e mereu gol, asta e realitatea acum. Cat timp impozitul pe munca este 50%, departe nu o sa ajungem. Sa ne luam de mana cu bulgarii si cu ungurii, TOP 3 de la coada Uniunii Europene. Desteapta-te romane!

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.