Toalete publice complet transparente in Tokyo

Primarul din Tokyo a avut o idee care ar prinde bine si la noi, a facut cateva toalete publice complet transparente in Tokyo si iluminate. Astfel  cei ce le folosesc le pot inspecta fara sa intre in ele. Nu sariti repede cu concluziile, cand intri sa le folosesti devin opace, deci nu se mai vede in interior.Locuitorii sunt incantati de realizarea arhitectului Shiheru Ban, in acest moment fiind instalate doar cinci astfel de toalete in capitala nipona. Ideea mi se pare interesanta, mai ales ca stim cu totii ce gasim la noi in astfel de locuri publice. Chiar si la cele cu plata, nu e tocmai placut sa ajungi.

Toalete publice complet transparente in Tokyo

Experienta mea in domeniu nu e tocmai vasta, stiu doar ce era odata in Bucuresti – or mai fi toalete publice functionale in parcuri macar? In schimb stiu cazul toaletelor mobile de culoare albastra din Munchen. Nu as intra in asa ceva nici obligat, am preferat sa merg la restaurante mai mici, sa cer voie si spre mirarea mea sa primesc acceptul de fiecare data.

Ideea niponilor pare interesanta cel putin din doua aspecte: primul si cel mai important este designul, sa faci dintr-o toaleta un punct de interes nu e putin lucru. Asa cum vedeti din poza, au un design modern ce se integreaza intr-un mod „sa zicem placut” in peisaj. Am pus ghilimele pentru ca totusi, cat de placut poate fi sa te uiti intr-o toaleta? Al doilea element este utilitatea, este nevoie de asa ceva intr-un oras mare, sau in parcuri, dar curatenia este problema principala. Asa ca japonezii au rezolvat doua probleme cu o singura initiativa. Poate preia ideea si viitorul primar al capitalei!

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.