Purtarea mastii in exterior obligatorie in Bucuresti

Va ziceam aseara ca am sosit in plina pandemie in Bucuresti, asa am aflat si eu ca purtare amastii este obligatorie atat in spatii inchise cat si deschise. Asta dupa ce la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a decis ca decizia DSU este legala. Oare ce o zice acum doamna senator Sosoaca? Evident ca vor fi si in continuare destui contestatari ai masurii, nu mai zic ca sunt o gramada de persoane care nu o vor purta corespunzator. Pe de o parte ar fi trebuit sa fie asa, adica masura sa fie lega, pentru ca se aplica deja in mai toata lumea.

Purtarea mastii in exterior obligatorie in Bucuresti

Daca ma intrebai acum doua zile, cu siguranta eram de parere ca purtarea mastii in exterior este o chestie buna, acum ca ieri seara m-am plimbat prin Bucuresti si voiam sa fac un lucru din ala pe care-l fac maturii pe strada, dar nu e tocmai sanatos, stateam si ma intrebam: daca nu e nimeni in jurul meu, daca vapori de COVID plutesc pe strada, se aseaza pe haine, peste tot, oare nu-l iau eu asa pe mana si apoi dau pe la nas? Poate si manusile ar fi ok sa fie obligatorii, apoi costumul de cosmonaut si suntem protejati 100%.

Da, in spatiile inchise si aglomerate este clar ca trebuie sa porti masca, dar chiar asa peste tot? Plus ca noi suntem 4 persoane in casa, deci riscul este de 4 ori mai mare sa luam un strop din ala de undeva. Mai dai nas in nas cu vecinul, dar cel mai riscant mi se pare de fapt liftul. Apoi plicul de la posta, pliantul, clanta masinii. Era un film cu Jack Nicholson cand era el germofob, se spala pe maini din doua in doua secunde. Parca nici chiar asa?!

Acum au inceput sa ne vaccineze, sa speram ca vom vedea in curand si rezultate pozitive, un numar scazut de infectari, cel putin pe termen scurt si mediu. In rest ramane cum am stabilit: masca, manusi, spalat pe maini, pe corp si stat in casa 99% din timp. Sau ma rog, la ski cine-si permite!

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.