Unde mai pot romanii sa plece in vacanta si in ce conditii

Daca pana acum ne puteam planifica concediile cu mult timp inainte, iata ca si o plecare in Cipru sau Grecia a devenit o problema din cauza pandemiei. Unde mai pot pleca romanii in concediu si in ce conditii? Evident ca putem ramane in tara, dar ati vazut deja ce probleme sunt la stranduri, prin urmare hai sa vedem cine ne mai primeste cu bratele deschise si cine nu. Industria tursmului se confrunta cu o mare criza, poate cea mai mare din istoria sa. Este evident ca este cea mai afectata ramura a economiei. Va duce asta la scaderi de preturi, sau din potriva, la majorari ca sa se acopere pierderile?

Unde mai pot romanii sa plece in vacanta si in ce conditii

Chiar daca pandemia a lovit cu precadere cel de-al doilea trimestru al acestui an, si in primele trei luni s-a inregistrat o scadere a numarului celor ce au petrecut concediile in strainatate. Au plecat din tara putin peste 4 milioane de romani, ceea ce nu putem spune ca este putin, dar reprezinta o contractie cu 11% fata de anul trecut. In acest moment romanii pot pleca fara restrictii in Turcia, Bulgaria sau Spania, ca sa enumeram doar trei dintre preferintele romanilor. In tari precum Austria, Croatia sau Grecia putem merge doar daca avem facut un test COVID.

Cei care vor sa faca turism in Italia, Slovacia sau Slovenia vor trebui sa stea in carantina. Sincer nu stiu ce fel de turism e asta, cand stai doua saptamani inchis in casa, sau cine ar face asa ceva [ adica sa isi petreaca concediul la ei ]. Exista insa si tari care nu primesc romanii deloc. De exemplu Cipru. Cei care vor sa plece mai departe, de exemplu in Dubai, vor trebuio sa-si faca un test PCR. Dar daca visai la frumoasele tailandeze, ei bine nu mai poti pleca acolo. Tailanda nu mai primeste romanii veniti in concediu. In schimb te poti orienta spre Maldive. Acolo e liniste si pace. Recomandare: Tanzania – o vacanta inedita in Zanzibar.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.