Se inchid restaurantele si cafenelele la interior

Toata lumea spera ca dupa victoria USR-PLUS la alegerile din capitala vor veni schimbari in bine pentru populatie, dar prefectul Bucurestiului le-a stricat planurile: de maine se inchid restaurantele si cafenelele la interior. Evident pentru ca sa ne fie bine acum ca vine frigul, cine vrea la restaurant sau vrea o cafea, sa stea la terasa. Pai nu de asta se plangeau patronii? Ca le inchid terasele, uite ca li is-a facut dreptate, se inchid doar la interior. Nu judec dezia prefectului, o fi cea corecta, dar parca ne-am cam saturat ca din martie sa tot stam inchisi. Pe de alta parte, Romania nu sta chiar asa de rau la numarul de imbolnaviri la suta de mii de locuitori: 116.

Se inchid restaurantele si cafenelele la interior in Bucuresti

Fratii nostri de peste Prut sunt mai libertini, asa ca au ajuns la un numar dublu de infectari, 247 la suta de mii de moldoveni. Nici vecinii unguri nu stau mai bine, cu toate ca au inchis si granitele: au 129 de persoane infectate la 100.000 de locuitori. Asadar situatia nu e chiar roza, dar parca totusi se iau masuri cam drastice: de exemplu circulatia peste granita. Sincer sa fiu nu as vrea sa fiu patron de restaurant, nunti si botezuri, ioc. De unde scoti banii de chirie, de salarii, nu mai zici nimic de profit.

Masura vine datorita incidentei de peste 1,5 la mie, ceea ce este rezonabil. Totusi ia sa analizam putin situatia: din 2.898 de cazuri confirmate in perioada 21 septembrie – 4 octombrie, in HORECA au fost 5 cazuri confirmate! Da, doar cinci. Cei mai multi au fost inregistrati in caminele pentru copii si varstnici. Nu vi se pare ca era logic sa fie asa? Aproape 500 de cazuri au fost in randul cadrelor medicale. Invatamantul este si el pe un loc codas, doar 118 cazuri si 26 de focare. Mai pe scurt industria HORECA, adica terasele si alte chestii de genul asta au provocat un singur focar. Vedeti lista completa in tabelul de mai jos. Mie mi se pare ca populatia este destul de responsabila, daca am avut doar 17 cazuri, deci lumea pastreaza distanta sociala si poarta masca. Ca nu se grabeste nimeni sa verifice sistemul sanitar din Romania.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.