Se redeschid restaurantele la capacitatea de 30% in Bucuresti

Dupa ce am mers cu masca pe figura si am stat in casa intre 23:00 si 5:00, iata ca de luni se redeschid restaurantele, cinematografele si alte localuri inchise pana acum. Avand in vedere ca am ajuns sub 3 la mie rata de incidenta, autoritatile vor sa relaxeze putin situatia din tara si evident din Bucuresti. Se adauga si liberalizarea intrarii in tara din diferite tari, inclusiv Republica Moldova – aici situatia este reciproca. Evident ca vom merge tot cu masca pe figura, de asta nu scapam. Ar fi prematur sa ne relaxam prea mult, mai ales ca vaccinarea decurge greoi in acest moment.

Se redeschid restaurantele la capacitatea de 30% in Bucuresti

Domeniul Horeca primeste o doza de oxigen, pot redeschide usile insa doar la 30% din capacitate. Aici castiga ca de obicei cei mari, care au oricum spatiu suficient sa primeasca suficenti clienti ca sa iasa pe profit. Cei mici ca de obicei au de suferit. Pentru a preveni excesele organele de ordine vor fi mai vigilente, controalele se vor inteti. Oricum e frig afara, asa ca nu se inghesuie lumea la restaurant. Lumea va ramane cu ceva obiceiuri dupa atatea restricii: se va cumpara mai mult online si se va lucra de acasa acolo unde se poate.

In Bucuresti s-a ajuns la 2,52 cazuri la mia de locuitori, ceea ce este cat de cat imbucurator. De luni de la ora 00:00 s-a dat liber la multe activitati care pana acum erau interzise. Pe de alta parte cele doua cazuri de infectare cu tulpina britanica pune semne de intrebare pentru etapa viitoare de relaxare. Sa speram ca pe masura ce inainteaza vaccinarea vor scadea si mai mult numarul de cazuri noi. Se vede luminita de la capatul tunelului?

In acelasi timp Raed Arafat avertizeaza ca situatia este reversibila in orice moment, asa ca nu trebuie sa ne bucuram prea devreme. In februarie se (re)deschid scolile, stim deja ca tinerii sunt mai liberali din fire, asa ca ne asteptam la o crestere a numarului de infectari dupa 8 februarie. Pana atunci sa ne bucuram de libertatile recastigate si de perioada de incalzire oferita cadou de natura. Nu se stie cat ne vom putea bucura de aceste mici favoruri.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.