Cat de mare este averea lui Sebastian Dobrincu

Toata lumea vrea sa stie cum a facut avere Sebastian Dobrincu, care la nici 20 de ani era deja milionar. Nu stiu de ce toti cred ca daca stiu cati bani are, cum i-a facut, repede o sa-i calce pe urme. Stiti ca este la noi romanii un stereotip, ca din Moldova nu poti ajunge departe. Uite ca Sebi a plecat din Botosani, a trecut putin prin Bucuresti, dar a aflat ce este succesul abia in America. Poate multi credeau ca Sebastian Dobrincu e fotbalist, sau fiu de mare politician de pe la noi, dar uite ca el este pasionat de informatica.

Cat de mare este averea lui Sebastian Dobrincu

A fi programator in Romamnia sau oriunde in lume inseamna salarii mari, dar in niciun caz nu milionar. Asta daca nu cumva muncesti pentru tine si nu pentru altii. Asa a facut avere Sebastian Dobrincu in Silicon Valley, dar starul a fost acasa, in Romania. Se spune ca pe la 5 sau 6 ani a primit primul sau calculator. Asa a incepput Sebi sa-si bage nasul in milioanele de biti care faceau masinaria sa lucreze. Tot legendele urbane spun ca la 8 ani a inceput sa invete programare, pe cand alti copii se jucau cu mingea in fata blocului.

Azi sunt persoane mature care nu castiga o mie de dolari pe luna, dar Sebastian Dobrincu a reusit sa castige prima mie de dolari la 11 ani. Eu la varsta aia inca mai ceream de la parinti pentru Chupa Chups. Dar cum a facut el banii astia? Cica i-a scris unui milionar din SUA ca poate sa-i faca o aplicatie mobila traznet. A mers bine treaba, asa ca a inteles repede de unde se pot face bani. Primul pas? Inginer software la doar 16 ani. Cum a reusit performanta la varsta la care eu dadeam treapta? Pai el era deja olimpic la informatica, nu ca mine care abia de ma aflam in prima jumatate la matematica, iar la informatica invatam Fortran pe hartie si cartele.

Pe la 15 sau 16 ani Sebastian Dobrincu s-a angajat cu carte de munca la niste nemti ce-si pierdeau timpul prin Romania. Cred ca a avut acordul parintilor, evident, ca altfel nu ai cum sa lucrezi la varsta aia. Asa a ajuns tanarul nostru din Botosani sa castige cateva mii de euro pe luna, cand altii inca mai cheltuie din alocatie.

FaceBook si Apple au pus ochii pe Sebi, asa ca avea deja la activ cateva excursii in SUA, unde a vazut cum se fac banii adevarati. Asa ca s-a decis sa ne lase cu buza umblata si sa se duca in tara tuturor posibilitatilor. Asa ca acolo a pus bazele unei firme: Storyheap. Suna haios si valoreaza cateva zeci de milioane de dolari. Fa asta in Romania, sa vezi daca merge! Nu o sa va povestesc cat de complexa este platforma lui Sebi, nu e cine stie ce, dar rezolva o problema si a prins exact unde trebuia. Nu minimizez ce a facut el, spun doar ca ar fi putut face orice roman cu minte, daca ar fi avut capul lui.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.