Un avion Boeing aproape de dezastru pe aeroportul Baneasa

Aeroportul Baneasa a fost martorul unui eveniment aviatic, un avion Boeing apartinand companiei Omni Air cu militari la bord a avut o aterizare mai putin norocoasa. Acesta a avut probleme la trenul de aterizare si precum se vede si din poza a aterizat intr-o pozitie mai putin comoda. Din acest motiv militarii americani aflati la bord au trebuit sa foloseasca toboganele gonflabile pentru a cobori in siguranta din aeronava. La bord se aflau 84 de militari americani. Nimeni nu a fost ranit. Aeronava a sosit dupa un zbor de 5 ore de la Kabul, Afghanistan. Americanii au aterizat in Romania pentru a realimenta si apoi urmau sa zboare catre Washington.

Un avion Boeing aproape de dezastru pe aeroportul Baneasa

Fara a avea legatura cu incidentul petrecut pe aeroportul din Baneasa reamintim ca in zona Marii Negre au loc manevre militare ce implica atat tarile UE cat si NATO. Este vorba de recentul conflict dintre Turcia pe de o parte si Grecia si Cipru de cealalta parte. Reuniunea tarilor din Uniunea Europeana a facut iarasi sa apara diferente de opinie in ceea ce priveste opiniile legate de situatia ivita.

Pe de o parte se afla Franța, Italia si evident Grecia si Cipru, care sunt de parere ca turcii nu au voie sa foreze in acele ape care acum sunt disputate intre vecini, pe de alta parte Germania care cere o solutionare fara sanctiuni impotriva Turciei, asa cum cer cele patru tari UE. SUA este prinsa la mijloc, avand in vedere ca atat Turcia cat si Grecia sunt membre NATO. Este adevarat ca de ceva vreme turcii fac o pozitie separata, adoptand deseori masuri apropiate Rusiei, ceea ce duce la tensiuni in alianta.

Recent Turica a descoperit zacaminte de gaze naturale in Marea Neaga si doreste sa le exploateze, doar ca acestea se gasesc intr-o zona unde si Grecia are interese. Pe seama crizei energetice turcii vor sa-si mareasca capacitatea de extractie, doar ca zacamintele nu sunt dispuse uniform, iar apele teritoriale nu sunt cele care delimiteaza si resursele de gaz. Pretentiile turcilor ameninta astfel cantitatea disponibila celor ce deja extrag aceste gaze. Romania este de partea grecilor si a cipriotilor.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.