Mari actori nascuti in Bucuresti

Am avut ieri o discutie cu niste prieteni si fara voie am ajuns la cultura, iar de aici la actori. Trecand noi in revista marii nostri maestii ai scenei si ai ecranului, am ajuns la o concluzie: putina lume stie cati dintre acestia s-au nascut la Bucuresti. Nu stiu daca vom lua locul celor de la www.Actori.info, adica sa scriem cate un articol biografic al fiecarui actor – sau macar a celor mai mari dintre ei, dar macar o lista a acestora si cateva cuvinte tot merita sa adaugam pe site. Cine nu a auzit de Gheorghe Dinică, George Constantin, Victor Rebengiuc sau Draga Olteanu Matei. Toti acesti actori s-au nascut la noi in capitala tarii.

Mari actori nascuti in Bucuresti

Am inceput lista actorilor nascuti in Bucresti cu cei patru de mai sus, o mai adaug si pe Maia Morgenstern, desi aici o sa vina unii si o sa incepa sa-i imparta dupa origini, pe unii o sa-i faca greci, pe altii evrei si tot asa. Eu ii consider pe toti romani si atat. A, ca s-au nascut in Bucuresti, asta ne face sa ne mai mandrim si noi putin, ca avem cu ce. Stefan Banica Jr. s-a nascut in Bucresti, in timp ce seniorul la Calarasi. Desi la cei doi avem o problema legata de categoria de incadrare, am zis aici ca vorbim doar de actori, iar Stefan este si actor, dar mai mult cantaret, ar zice carcotasii.

Revenind la lista actorilor nascuti in Bucuresti il adaugam si pe Mircea Albulescu, dar si pe Claudiu Bleont si regizorul si actorul Liviu Ciulei. Sunt sigur ca inca nu v-ati plictist, caci lista este destul de lunga. Poate ca trebuia sa-l punem in frunte pe regretatul Florian Pittis, care a excelat poate mai mult in muzica sau poate ca om de televiziune, iar vocea sa a insemnat pentru multi, Teleenciclopedia. Oare de ce era cunoscut ca motul Pittis? Oare cati au fost sa-l vada jucand in pisele de teatru? Pentru ca DA, la noi actor cunoscut inseamna doar daca apare la TV sau in filme.

Stiati ca si actorul Mitică Popescu este nascut toto la Bucuresti? La fel multi altii, mai mult sau mai putini cunoscuti. Am incercat sa facem o lista scurta a acestora, pentru ca asa mi se pare corect, sa ii cinstim pe cei ce au adus arta in casele noastre. Poate ca voi continua si cu o scurta biografie a acestora, nu sunt insa sigur daca asta va fi prea curand. Poate daca o sa primesc ceva semnale de la cititori m-as decide mai usor.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.