Cat de rentabil este un credit ipotecar

Fara sa fiu eu mare influencer ca Bogdan Teches, dar tot castig ceva bani ca sa-mi pot permite un credit ipotecar pentru o garsoniera in Militari Residence – Bucuresti. Aveti mai sus un desfasurator a ceea ce inseamna un astfel de imprumut, vedeti si voi ca rata este in jur de 600 de lei, iar tu poti lua lejer 1000 de lei pe chirie. N-am pus ca durata maximul de luni posibile, 360, dar nici 120 ca sa ai o marja de siguranta. Daca ai pus la pastrare 1500 de euro, esti asigurat cu ratele pe un an de zile. Evident ca daca reusesti sa platesti anticipat scapi si mai bine din investitia asta.

Cat de rentabil este un credit ipotecar

Romania este totusi un paradis fiscal, ma refer aici la micii intreprinzatori care pot plati 1% impozit pe venit. Daca nu ajungi platitor de TVA, ai chiar niste taxe destul de mici de platot la stat. DA, sunt ceva probleme cu taxele pe salarii, asta e viata, nu le poti avea pe toate. Teoretic stam mai rau la protectia celor saraci, dar la case noi zic eu ca lucrurile stau mai bine. Am vrut sa vedem care sunt cele mai bune zone pentru o investitie imobiliara in Bucuresti. Iata mai jos la ce concluzii am ajuns.

Cele mai bune zone pentru investit sunt: Eroii Revoluției, Popești-Leordeni si Pantelimon, la polul opus se afla zone precum Iancului, 13 Septembrie sau Piața Unirii. Asta inseamna ca in zonele bune poti investi si iti poti recupera investitia mai usor, iar in cele mai putin favorabile, risti sa ramai cu banii dati. Evident ca ne referim aici la apartamente, garsoniere si nu la case sau spatii comerciale. Ce concluzie tragem de aici? Ca o investitie imobiliara trebuie gandita pe termen lung, minim 20 de ani, de preferat 30. Asta ca termen de recuperare a investitiei.

De ce e ok sa investesti intr-un imobil? Pai hai sa facem o socoteala, iti permiti sa faci atsa pe la 30 de ani, cand teoretic ai si un salariu/venit ok dar te-ai decis si ce vrei sa faci in viata. Asta inseamna ca ai terminat cu grijile de a plati rate pe la 50 de ani, mai ai 15 pana la pensie si probabil inca 15 de trai linistit. Nu e rentabil sa te avanti in investit pana pe la 30 de ani, mai ales daca e vorba de provincie. In Bucresti cu cat incepi mai devreme, cu atat mai bine. Niciodata nu ai sa ramai fara chiriasi, asta e garantat.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.